Szakmai beszámoló (3)

RESTAURÁLÓ MŰHELY SZÁMÁRA SZAKMAI ANYAGOK ÉS ESZKÖZÖK BESZERZÉSÉRŐL 2014

Pályázati azonosító: 3533/00169

 

BESZÁMOLÓ

RESTAURÁLÓ MŰHELY SZÁMÁRA SZAKMAI ANYAGOK ES ESZKÖZÖK BESZERZÉSÉRŐL.

A megpályázott anyagok és eszközök leírása, felhasználási köre, szakmai vonatkozásai és tapasztalatai. 2014.

Beszerzésre kerültek:

Etanol 96%-os 3 liter mennyiségben.

A   penésszel    fertőződött   könyvek,    dokumentumok   általánosan   használt fertőtlenítő szere.

Alkoholos átitatással segíthető elő a gyűrött, deformálódott pergamen levelek simítása is.

Valamint több különböző segédanyag, fixálók és ragasztók oldószere is az alkohol.

Ez évben pergamen oklevelek simítására, Regnál és Klucell fixálóink oldatba viteléhez szereztük be etanol szükségletünket.

Beszerzésre kerültek még ragasztók, így:

Planatol – műanyag alapanyagú könyvkötő ragasztó. (2 kg)

Búzakeményítő –    természetes alapanyagú ragasztó, melyet a restaurálások során általánosan használt megerősítő, és ragasztó anyag. Idén a keményítős festésű könyvborítóink készítéséhez igényeltünk 3 kg mennyiségben.

Szike pengék – Bőrök serfeléséhez (vékonyításához) használt eszköz. Sebészeti egyszer használatos pengék kerültek beszerzésre, 100 db. mely egy évi szükségletünket fedezi.

ÚJ ESZKÖZ BESZERZÉSE, MŰHELY KAPACITÁSÁNAK NÖVELÉSÉRE

Dremel márkájú multifunkciós barkácsgép.

Ez a  szerszám  megkönnyíti  mind  a bőrök  serfelését,  mind a fém és  fa kiegészítők finom megmunkálását, elkészítését.

Ehhez a géphez vásároltunk még pár kiegészítő alkatrészeket is, melyekben fém-fa marófejek, fúrók, vágó korongok,  és különböző csiszolók egyaránt szerepelnek. Idén ezt a szerszámot használtuk pergamenöntéshez szükséges pergamen rostok elkészítéséhez, valamint sárgaréz csatok pótlásához 16. századi könyvkötéseken.

Csatolt állományok

  • Szakmai beszámoló (3)
    Restauráló műhely számára szakmai anyagok és eszközök beszerzéséről Pályázati azonosító: 3533/00169

 

Megszakítás

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás